Albire Dentara

Albire Dentara

Albire Dentara - Sfaturi


Ce-i prea mult, strica! Chiar si atunci când vorbim despre dintii albi ca perlele si tratamentul de albire dentara. Din dorinta de a obtine un zâmbet mai mult decât stralucitor, suntem tentati sa facem câteva greseli nesabuite. Tu pe care din ele le comiti?

1. Nu iti consulti dentistul

Intr-adevar, mersul la dentist poate fi stresant. Dar este important sa-i faci o vizita cel putin o data la 6 luni. Nu uita ca ai nevoie de un detartraj inainte de apela la orice metoda de albire a dintilor. In acelasi timp, medicul stomatolog iti poate recomanda cel mai potrivit tip de albire dentara.

Spre exemplu, daca dintii tai sunt afectati de carii, atunci cel mai probabil nu se recomanda albirea dentara cu peroxid. Gelul cu peroxid provoaca sensibilitate dentara, iar daca ai carii, exista riscul ca acesta sa dauneze considerabil nervilor. In acest caz, ar fi mai recomandat sa apelezi la un tratament de albire dentara fara peroxid.

2. Nu intretii rezultatul obtinut dupa tratament

Inainte sa apelezi la un tratament de albire dentara trebuie sa iei in considerare faptul ca va trebui sa faci câteva schimbari importante cu privire la câteva tabieturi. Important este sa reduci consumul de cafea, Cola, tigari, vin rosu, ceai negru si alte alimente care contin coloranti. In acelasi timp este important sa folosesti o pasta de dinti cu efect de albire precum si ata dentara.

3. Devii dependent/dependenta de produsele de albire dentara

Varietatea produselor de albire dentara pentru acasa precum si accesibilitatea acestora te determina sa le incerci pe toate. Dar de fapt când e cazul sa te opresti? Daca urmezi instructiunile si obtii un rezultat bun, atunci este suficient sa aplici untratament de intretinere o data pe luna. Dupa ce obtii o nuanta realista, atunci este suficient sa repeti aplicarile multiple de doua ori pe an sau mai putin.

4. Nu verifici avizele si certificarile produsului

Fie ca iti faci un tratament la medicul stomatolog, la un salon de albire dentara cosmetica sau comanzi produse de albire dentara pentru acasa din afara sau din tara, este important sa verifici avizele si certificarile. Motivul principal este faptul ca s-ar putea sa faci un tratament cu o concentratie prea mare si care ti-ar putea afecta smaltul dintilor.

5. Nu tii cont de fatetele de portelan, coroanele dentare si plombe

Din pacate acestea nu se albesc la fel de bine ca restul dintilor si pastreaza o nuanta mai inchisa. Prin urmare este bine sa faci un tratament de albire dentara inainte sa apelezi la astfel de restaurari.

6. Astepti de la o pasta de dinti cu efect de albire rezultatul pe care il ofera un tratament de albire dentara.

Acest tip de pasta de dinti are rolul de indeparta petele de suprafata si este recomandat sa o folosesti dupa un tratament de albire dentara. Dar din pacate, nu te poti astepta ca pasta sa aiba acelasi efect ca un tratament.

7. Nu urmezi instructiunile produsului

Ai achizitionat un kit de albire dentara pentru acasa, dar nu citesti sau nu urmezi instructiunile. Care sunt riscurile? Daca folosesti benzi si acestea iti ating si gingia, exista riscul sa te alegi cu dureri sau inflamatii. Acelasi lucru este valabil pentru gutiere, daca pui prea mult gel in ele iar excesul iti patrunde gingia.

In acelasi timp este important sa aplici tratamentul exact pe durata de timp recomandata. Acesta trebuie intrerupt doar daca simti dureri. Daca renunti prea devreme, exista posibilitatea sa nu obtii rezultatul dorit. Daca folosesti produsul pe o perioada mai lunga decât cea recomandata, atunci risti sa iti distrugi smaltul.

Sursa: smileboxromania