Albire Dentara

Albire Dentara

Kit de albire dentara fara peroxid

Non Peroxid este un kit de inalbire a dintilor pe care il puteti folosi cu incredere acasa. (Scapati de cheltuielile legate de o albire la un cabinet medical). Nu are efecte secundare, nu apar iritatii datorita formulei sale fara peroxid, formula care este in conformitate cu normele EU. 

Efectul de inalbire este asigurat de bicarbonatul de sodiu (35%) dar si a florurii de sodiu care ajuta la intarirea smaltului dintilor si ofera o albire de mai lunga durata a dintilor. Formula acestui produs este, inssa, mai complexa. Non Peroxid mai contine aloe vera si rodii pentru a asigura o albire mai rapida a dintilor dar si pentru sanatatea bucala.

Kitul de albire dentara este unic contine si un ghid si instrutiuni de folosire.

Cine poate beneficia de albirea dintilor ?

Albirea dintilor este inca un subiect controversat, la peste 10 ani de la aparitia acestei proceduri in cabinetele si clinicile stomatologice.

Astazi, cand aspectul fiecaruia dintre noi este atat de important in fiecare capitol al vietii noastre, din ce in ce mai multe persoane se gandesc la aceasta alternativa. Pentru ca un zambet frumos este o carte de vizita extraordinara.
Dar este albirea riscanta? Ne sacrificam sanatatea dintilor pentru un look care oricum se pierde in timp? La aceste intrebari si nu numai, voi incerca sa raspund in continuare.
Ce este albirea dintilor?
Albirea dintilor este procesul de decolorare a petelor smaltului si ale dentinei. Efectele cele mai spectaculoase si rapide se obtin in cazul dintilor moderat patati.

Este albirea dentara nociva pentru dinti?

In stomatologie, albirea dentara a devenit o procedura uzuala, aplicata pacientilor care isi doresc o dantura sanatoasa dar si o estetica deosebita.Fiind o procedura deloc complicata,albirea dentara presupune un proces de decolorare a dentinei si a petelor smaltului cu ajutorul unor geluri speciale ce contin compusi peroxidici care, in contact intim cu dintele, actioneaza asupra coloratiilor acestuia. 

ESTE ALBIREA DENTARA NOCIVA PENTRU DINTI? 

          Procesul chimic care sta la baza albirii dentare este simplu: compusii peroxidici sunt adusi in contact intim cu dintii, moment in care se elibereaza oxigen activ. Oxigenul se combina cu moleculele de culoare depuse la nivelul structurii reticulare a smaltului si canaliculelor dentinare, crescandu-le gradul de solubilizare. Produsii de degradare rezultati in urma albirii includ oxigen, apa si amoniac, produsi existenti in mod normal in organismul uman, deci absolut inofensivi fata de acesta.

Este sigura procedura de albire dentara ?



Pentru cei care doresc rezultate mai rapide, albirea dentara se poate obtine in doar 1 ora, fara riscuri suplimentare. Albirea dentara acasa se face tot cu ajutorul gutierelor (individualizate sau preformante) si a gelului de albire, dar cu o concentratie mai redusa (gutiera se poarta timp de 1 – 14 nopti). Rezultatele sunt impresionante, iar nuanta deschisa rezista aproximativ 2 ani (durata poate fi mai scurta pentru cei care consuma cafea si fumeaza), putindu-se obtine rezultate excelente daca se repeta procedura.

Cele mai impresionante rezultate se obtin prin folosirea lampii cu plasma WHITEsmile, in doar 1 ora. Schimbarile sunt atat de radical, incat pacientii abia se mai recunosc la sfarsitul tratamentului!
Chiar “merge” albirea dentara? Intr-un singur cuvant, DA! Se face, intr-un mod sau altul, de circa 100 de ani si s-a dovedit a fi sigura si eficienta.

Albirea dentara - indicatii si contraindicatii



Se spune ca unul dintre cele mai atragatoare si feminine accesorii pe care il poate purta o femeie este zambetul. Dar ce facem atunci cand petele de la cafea, vin sau alte alimente colorate modifica culoarea naturala a dintilor?
O solutie la indemana este albirea dentara, o practica tot mai intalnita in cabinele stomatologice, care ne face zambetul mai frumos si atractiv.

Ce este albirea dentara si cand se poate apela la aceasta interventie?

Albirea dentara este acea manopera prin care culoarea dintilor este modificata de la culoarea lor naturala la o nuanta mai deschisa, se poate realiza atat in cabinet, cat si acasa.  In cadrul clinicii  noastre, procedura consta in aplicarea unui gel cu substanta activa pe suprafata dintelui, fiind ulterior activat de o lampa speciala. 

Ghid de albire dentara



Am conceput acest articol pentru a va edifica asupra celor mai importante aspecte ale albirii dentare: cum se poate realiza albire dentara , care sunt substantele folosite si, cel mai important, daca aveti intr-adevar indicatie pentru albire dentaraNu in ultimul rand, vom afla care sunt efectele adverse, prea putin relatate de catre medicii dentisti.
Discromiile dentare reprezinta unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacientii se adreseaza medicului dentist.
As incepe prin a atrage atentia asupra faptului ca etiologia (cauza), precum si manifestarile clinice ale acestor discromii sunt motive care impun o abordare terapeutica variata, nu standardizata, asa cum se intampla in cele mai multe dintre cabinete.

Albirea dentara - avantaje si dezavantaje

Oricine isi doreste un zambet stralucitor. O persoana care isi doreste un zambet perfect este dispusa sa cheltuie sume importante de bani si sa suporte diverse forme de tratament. Iar promisiunile sunt mari.

Devii mai atragator sau mai atragatoare si castigiincredere in sine. Astfel iti dezvolti reflexe de ingrijire atenta si corecta a dintilor. Dar trebuie sa stii ca exista si dezavantaje in ceea ce priveste albirea dintilor si este recomandat sa discuti cu medicul dentist despre acest lucru.Iata cateva avantaje si dezavantaje ale albirii dentare.

Albirea dentara - avantaje


Unele persoane apeleaza la tratamentul de albire dentara pentru a-si imbunatati imaginea.
Albirea dintilor este asociata cu frumusetea si cu un stil de viata sanatos. Atunci cand oamenii au un zambet stralucitor, au tendinta de a zambi mai des si au mai multa incredere in sine.
Un zambet stralucitor are tendinta de a minimaliza vizibilitatea ridurilor, oferind persoanei in cauza o infatisare energica si tinereasca.

Ce este bine sa stii despre albirea dintilor

Imbatranirea, igiena orala si alimentatia favorizeaza schimbarea culorii smaltului dentar. Insa, nu intotdeauna albirea dintilor se dovedeste a fi o alegere inspirata, deoarece mai intai trebuie sa afli care sunt cauzele care au provocat ingalbenirea danturii tale. De asemenea, este important sa stii de la bun inceput ce implica un astfel de procedeu medical, pentru a face alegerea cea mai buna.

Numarul de persoane care utilizeaza un tratament de albire a dintilor a crescut extrem de mult in ultimii ani. Dupa privire, zambetul este adesea primul contact pe care il ai cu o persoana pe care o intalnesti. De aceea, aspectul frumos al danturii a devenit o necesitate, o carte de vizita personala.

Iata aspectele de care trebuie sa tii cont inainte de a opta pentru orice metoda de albire a dintilor:

Albirea dentara in cabinetul stomatologic



Tratamentul de albire dentara este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetica dentara, acest fapt fiind o reactie a importantei tot mai mare pe care societatea contemporana o acorda infatisarii exterioare. In aceste conditii nu este de mirare ca albirea dintilor este o procedura solicitata in special de persoanele supuse atentiei ochiului public.

Aceste tratamente cosmetice difera in privinta eficacitatii, costului, durabilitatii si a afectelor secundare, insa albirea dintilor se refera in general la aplicarea compusilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Acesti agenti penetreaza smaltul si albesc dentina, treptat, in timp.

Gradul de albire a dintelui variaza in functie de mai multi factori: tipul de pete, concentratia agentului de albire din produsul utilizat, timpul in care agentul de albire actioneaza pe dinte si frecventa cu care tratamentul este repetat.

Adevarul despre albirea dentara

Numarul celor din Marea Britanie de exemplu - care apeleaza anual la variate tratamente pentru albirea dentara este acum de sute de mii. Dar este oare acesta un procedeu sigur si care este cea mai buna metoda de a avea un zambet perfect stralucitor si sanatos?

Era un timp cand stomatologia cosmetica era ceva de care erau obsedati americanii. Nu mai este asa. Studiile recente efectuate de British Dental Health Foundation au descoperit ca unul din doi britanici si-ar „lucra“ dintii numai din motive cosmetice – ceea ce nu este rau pentru o natiune care a fost mult timp tinta glumelor privitoare la zambetele inestetice, de tip Austen Powers.

Albirea dentara este, in mod deosebit, in crestere. Vanzarile de paste de dinti, geluri, seturi de uz personal, tratamente de albire cu laser si smaltuire au explodat in ultimii zece ani, in cautarea zambetului perfect. Dar este aceasta cautare a perfectiunii asa de sigura pe cat s-a spus?

Albirea dentara – intre mit si realitate

Generalitati

Evolutia societatii aduce, pe langa exigente de ordin profesional, material, statutar noi provocari in conexiune cu cele mai sus amintite.

“Trend”-ul face presiuni asupra “look”-ului nu numai din punct de vedere vestimentar, ci si din punct de vedere cosmetic, in aceasta categorie intrand din ce in ce mai mult in atentie estetica dentara.

Aflata in practica stomatologica de mai mult timp in tari din vest, cosmetica dentara castiga din ce in ce mai mult teren si in Romania.
Una dintre cele mai obisnuite operatii de cosmetizare a zambetului, usor de aplicat si cu rezultate vizibile si durabile este albirea dentara. 

Ce se albeste, de fapt, in acest proces?

Structurile dintelui sunt reprezentate de smalt (la exteriorul coroanei dentare – partea vizibila a dintelui), dentina (sub smaltul dentar) si cementul (substanta dura ce acopera radacina dentara). Aceste structuri protejeaza pulpa dentara (asa-numitul “nerv” al dintelui).

Albire Dentara - Dieta Alba

Chiar daca ai facut un tratament de albire dentara, nu te poti opri aici. Intretinerea este foarte importanta, iar urmatoarele 24-48 de ore dupa tratament sunt esentiale. In acest interval de timp, porii smaltului sunt deschisi si tocmai din acest motiv dintii sunt mai vulnerabili la diversi agenti de patare. In continuare gasesti cateva indicatii cu privire la produsele pe care le poti consuma fara grija si produsele pe care e mai bine sa le eviti.
BAUTURI PERMISE : Apa plata sau minerala.

Albire Dentara - Intretinere



Odata ce ai facut un tratament de albire dentara este foarte important sa acorzi mult mai multa atentie igienei dentare daca vrei sa pastrezi rezultatul obtinut pe o perioada mai indelungata.
Perioada in care se mentin efectele tratamentului depinde de doi factori:

Obiceiuri


Daca  iti expui dantura in mod  regulat la diversi agenti de patare precum tigarile (implicit orice produs pe baza de tutun), bauturi acidulate, vin rosu, cafea, etc., rezultatele tratamentului se vor pastra pentru o durata mai redusa decat daca eviti acesti agenti de patare.

Albire Dentara - Ce alimente pateaza dintii?

Lista e lunga. Asa ca am conceput un top al produselor care isi fac cel mai bine treaba in acest sens.
Vinul rosu si vinul alb. Aceasta batura contine tanin care provoaca demineralizarea smaltului, il face mai poros si respectiv mai vulnerabil la agentii de patare, asa-numitii cromofori din vin.
Cola si alte bauturi acidulate. Desi sunt racoritoare, aceste bauturi pateaza la fel de intens smaltul dintilor. Cea mai buna solutie ar fi sa folosim paiul atunci cand consumam aceste bauturi, astfel incat sa reducem gradul de expunere a dintilor la agentii de patare.

Ceaiul. Intr-adevar este o bautura sanatoasa pentru organism datorita antioxidantilor pe care ii contine si totusi ceaiul, in special cel negru, pateaza mai mult decat cafeaua. Putem intelege efectul ceaiului negru asupra dintilor nostri daca observam petele pe care acesta le lasa pe interiorul ce stii.

Albire Dentara - Solutii de albire dentara

Daca din lipsa de timp sau din orice alt motiv preferi sa apelezi la albirea dentara în intimitatea casei, atunci poti alege între unkit de albire dentara pentru acasa si cateva remedii naturale.

Legumele si fructele crocante

Merele, morcovii, broccoli, telina, castravetii reprezinta solutii foarte sanatoase atat pentru albirea dentara cat si pentru organism în general. Textura lor actioneaza ca perii unei periute de dinti, astfel încat acestea îndeparteaza resturile de mancare si curata petele galbene de pe smaltul dintilor.

Albire Dentara - Sfaturi


Ce-i prea mult, strica! Chiar si atunci când vorbim despre dintii albi ca perlele si tratamentul de albire dentara. Din dorinta de a obtine un zâmbet mai mult decât stralucitor, suntem tentati sa facem câteva greseli nesabuite. Tu pe care din ele le comiti?

1. Nu iti consulti dentistul

Intr-adevar, mersul la dentist poate fi stresant. Dar este important sa-i faci o vizita cel putin o data la 6 luni. Nu uita ca ai nevoie de un detartraj inainte de apela la orice metoda de albire a dintilor. In acelasi timp, medicul stomatolog iti poate recomanda cel mai potrivit tip de albire dentara.

Albire dentara si detartraj



Inainte de orice tratament de albire dentara este important ca dantura sa fie pregatita pentru aceasta procedura, fie ea efectuata la medicul stomatolog, acasa sau la unsalon de albire dentara cosmetica.
Reteta este foarte simpla. Ai nevoie de un detartraj.

Aceasta procedura este absolut necesara si trebuie efectuata cel putin de doua ori pe an la medicul stomatolog chiar daca intentionezi sau nu sa faci si un tratament de albire dentara.
Si nu, detartrajul nu este dureros, iar tartrul poate fi eliminat manual, cu ultrasunete sau ultrasonic.

Detartrajul manual este necesar pentru a inlatura tartrul acumulat sub gingii, pe cand cel supragingival poate fi indepartat cu ajutorul aparatului de detartraj cu ultrasunete.

Albire dentara

In cazul in care sunteti nemultumiti de zambetul dumneavoastra (din punct de vedere coloristic) sau va doriti un zambet stralucitor la un eveniment la care sunteti sau ati dori sa fiti in centrul atentiei, exista numeroase procedee si metode de albire a dintilor in scopuri estetice. 

Albirea este de doua feluri: albirea dintilor a caror culoare a fost modificata in urma devitalizarii (scoaterii nervului) sau a unui traumatism si albirea in scop cosmetic.

Proceduri de albire dentara 


Albirea dintilor modificati de culoare se realizeaza exclusiv in cabinetul stomatologic prin crearea unei cavitati pe fata palatinala sau linguala a dintelui, in care se aplica un gel special pentru 24 ore. 

Dupa aplicari successive, atunci cand dintele ajunge la culoarea dorita, cavitatea rezultata se umple cu material de obturatie fizionomic (compozit).

Ce este albirea dentara?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, ar trebui mai intai sa ne reamintim care este structura dintelui. Coroana reprezinta partea vizibila a dintelui, iar aceasta este compusa din trei straturi: smaltul, dentina si pulpa coronara. 

Smaltul reprezinta cel mai dur tesut din organismul uman. In realitate  acesta este semi-transparent si de fapt dentina reprezinta stratul responsabil de culoarea dintelui. In timp, unele substante colorate (din vin rosu, tigari, cafea, ceai negru, etc) patrund prin smalt si pateaza dentina. In acest caz, un simplu detartraj si periaj nu este suficient pentru eliminarea acestor pete.

Aici intervine albirea dentara, care presupune utilizarea unui gel de albire al carui rol este sa patrunda prin smalt in dentina si sa descompuna petele impregnate.